Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD проблем със запалването

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Същата работа колега и при мене, само датчик на коляновия вал не е сменян, по принцип до колкото съм чувал ако има проблем с този датчик колата може да гасне в движение, а при мен няма такова нещо, запаля ли край на филма, всичко е 6. Само да видим къде ще търся сега дюзи за проба, както предложи iv4oo. Много е лошо така когато гадаеш без да поставят точна диагноза.

Comment

Колеги нищо за агра не сте писали симптомите са същите не показва грешка имах го същия проблем само че на 2.4 и се оказа агр.Благодарение на бобо спестих много нерви и пари.Ако не е от него тичай про Бобо поне знае какво прави,успех....

Comment

Колеги, най-накрая успях да намеря дюзи за проба. Днес смениха и четирите дюзи, с други, перфектни, но без резултат. Не е от дюзи...
        За спорта смениха и датчик на коляновия вал, въпреки че знаехме че няма как да е от това.
        @pironkov66 Да нямаш в предвид ЕГР?

Сменено до тук:
        - нафтова помпа ВН /сменена поради друга причина/
        - регулатор към помпата
        - реле за подгревните свещи
        - дюзи
        - датчик колянов вал

Без резултат.
        Last edited by rdveu; d.m.y г., 19:20.

Comment

Колеги, ето и клипче което снимах днес:
          http://youtu.be/5XNwicXDMpU

Comment

Колега и при мен е същата работа само дето при мен се оказа че не подгрява -релето си работи ,свещите са здрави ,вътре на таблото ми показва че подгрява а в действителност закачих пробна лампа на самата свещ и се оказа че не идва ток до нея ,а след като запали си подгрява няколко секунди и пробната лампа на свеща свети - което е нормално .Оказа се че нещо от компютара ще да е и аз реших проблема по най е втиният вариант -сложих си едно скрито копче под волана и го свързах към релето сега като се кача давам контакт натискам копчето за около 5, 6 сек.зависи колко е студено и паля .Пак пали трудно междо другото но и на -20градуса няма отказ .Дано да съм ти бил полезен следя ти темата.

Comment

Добре де колега нали при тези JTD-та подгряване е било необходимо под 7-8 градуса, поне така съм чувал, даже един познат вика на шега, че когато е достатъчно топло и без свещи ще запали, ама не... и на 20 градуса пак трудничко пали. Всеки казва подгряването ти работи, накрая ще прежаля 80-100 лв. ще сменя и свещите.
              Вчера си направих един експеримент, подгрях няколко пъти и чаках докато релето изключи. Интересно, запали още от втори път, пак със затруднение, но запали. Така че, има вероятност да има проблем и в подгряването.

Comment

Колега свещите ти най вероятно са здрави и релето ти е здраво но закачи една пробна лампа 12волта директно на самата свещ отгоре идай на подгряване и виж дали ще светне лампата ,ако не светне значи не подгрява нищо че на таблото ти показва че подгрява .При мен беше така ако искаш звънни ми на тела и ще ти обесня по подробно-0882833949

Comment

Колега ако искаш дай твой тел. да ти звънна

Comment

Колега не трябва да е от свещи и с пробна лампа ги провериха, а последният майстор при който ходих каза че една по една ги е смъкнал и ги е проверил. Ако имаш нещо друго в предвид по-късно мога да ти звънна ако ти е удобно но са проверени преди седмица-две свещите.

Comment

Колега, никъде не видях лампата за маслото да ти свети. Като изгаснат всички лампи за тестове преди да запалиш трябва да остане да свети акумолатора и маслото.
                      Може аз да не съм довидял, но ако не свети преди да запалиш може да има нещо общо с проблема.

Comment

ами според мен си плаче за нов акумулатор,защо не пробваш с нов да видиш как е ,като гледам много мудно върти и според мен е от това,трябва си силен стартов ток,това съвсем сериозно го казвам,пробвай и пиши какво е станало
                        Last edited by donMirkoni; d.m.y г., 20:10.
                        Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
                        Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

@sasho156 Колега, лампата на маслото наистина не свети...
                          @donMirkoni И на мен не ми харесва как върти, слабо е сякаш. Само да не е стартер... Акумулатора ми наистина си е за смяна. С току що зареден акумумулатор пали доста по бързичко, но пак затруднено.

Comment

Колеги, какво ще кажете за този акумулатор: http://store.emk-33.com/product/4695...r-dynamic.html
                            Добър ли е за 156 1,9JTD?

Моят акумулатор без това е за смяна, толкова се охарчих поне и един акумулатор да си купя.

Comment

Първоначално публикувано от rdveu Покажи съобщение
                              Колеги, какво ще кажете за този акумулатор: http://store.emk-33.com/product/4695...r-dynamic.html
                              Добър ли е за 156 1,9JTD?

Моят акумулатор без това е за смяна, толкова се охарчих поне и един акумулатор да си купя.
                              Добър е.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И този акумолатор не е за изхвърляне

http://www.kit93.com/akumulatori.htm...og=12&item=108
                                аз съм с този от 2 години и миналата зима дори и в 7:30 сутринта като тръгвах за работа си палеше като пушка.
                                А щом не ти свети лампата на маслото нека да ти проверят дали подкачва масло. Струва ми се че като се опита да запали е на сухо, все едно няма капка масло и чак после тръгва.

Comment

Working...
                                X